magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Szünidei állatmustra az Anna-ligeti állatparkban
2019.06.11.
Idén nyáron sem maradnak programok nélkül a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vendégei – 2019. június 16-tól augusztus 25-ig minden vasárnap 11 órakor látványetetéssel egybekötött állatbemutatóval várjuk a kedves érdeklődőket. Részletek »
Öt év után újra költenek batlák a Kis-Sárréten
2019.06.10.
Öt év szünet után ismét költenek batlák a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A Biharugrai halastó-rendszerhez tartozó Zöldhalmi-tavon négy pár fészkel a nádasban.  »
Hamarosan kirepülnek a kerecsensólymok
2019.06.07.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén idén négy pár kerecsensólyom költött. A fiókák szépen felcseperedtek és hamarosan elhagyják a fészkeket.  »
Szarvasbogár-rajzás az Anna-ligetben
2019.06.06.
A május végi, június eleji szarvasbogár-rajzás idén sem maradt el a szarvasi Anna-ligetben. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bejárata előtt álló piramistölgyek törzsén tucatjával tűntek fel a lárvából kifejlődött imágók, amik jelenleg is aktívan táplálékot és párt keresnek.  »
A csapadékos idő kedvez a ritka, védett gombáknak
2019.06.05.
Az utóbbi hetek csapadékos időjárása kedvez a gombák fejlődésének, ezért a Körös-Maros Nemzeti Park tájait járva most sokféle gombafaj egyedeire bukkanhatunk. Részletek »
Pöttyös jövevény: gímszarvas-borjú született a Körösvölgyi Állatparkban
2019.06.04.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában a közelmúltban ismét egy új apróság született: az egyik gímszarvas tehén egészséges borjúnak adott életet. A pöttyös jövevény már a látogatóknak is bemutatkozott.  »
Júniusi programajánló – A felfedezőtúrától a vércsés délutánon át a kenus barangolásig
2019.05.31.
Június 1-én és 2-án (szombaton és vasárnap) „Két lábbal négy láb nyomában” címmel családi felfedezőtúrára várjuk vendégeinket Szarvasra, a Körösvölgyi Állatparkba. Ez a program nemcsak családi vetélkedő, hanem kiváló csapatépítő kaland is lehet a szabadban. A program díja: 1000 Ft és 800 Ft. Részletek »
Virágzik a fátyolos nőszirom a Kis-Sárréten
2019.05.29.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének jellegzetes védett növénye a fátyolos nőszirom, más néven korcs nőszirom. A mutatós növény május közepe és június eleje között bontogatja liláskék virágait, melyek már messziről feltűnőek.  »
Új szerepben a nagyéri gőzmalom kéménye: kilátó a Csanádi-pusztákra
2019.05.28.
A napokban avatták fel Nagyéren azt a 25 méter magas kilátót, amelyről beláthatjuk a Körös-Maros Nemzeti Park Montág-puszta részterületét, sőt tiszta időben akár a Világosi-hegyeket is felfedezhetjük a távolban.  »
Vidám gyermeknapi nyüzsgés volt az Állatparkban
2019.05.27.
Igazi gyereknapi zsivaj fogadta azt a közel ezer látogatót, aki vasárnap a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság programját választotta és eljött a Körösvölgyi Állatparkba, Szarvasra. A rendezvényen a legapróbbaktól a legidősebbekig minden korosztály képviseltette magát, de a fókuszban természetesen a gyerekek voltak. Részletek »
Kezdődik a Magyar Nemzeti Parkok Hete, várjuk a látogatókat!
2019.05.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság gazdag programkínálattal várja a természetbarátokat május 27 és június 2. között, a Magyar Nemzeti Parkok Hetében.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Csodás Magyarország
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design