magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Népes feketególya-csapat a Csanádi-pusztákon
2018.09.20.
A vonulásra készülő fekete gólyák idén szokatlanul nagy számban gyülekeznek a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén.  »
Kedvenceink lakomája - Látványetetések az Állatok Világnapján
2018.09.19.
Az Állatok Világnapja alkalmából a korábbiakban megszokott módon egy egész napos lakoma sorral várjuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjába a kedves érdeklődőket, melynek elfogyasztói ezúttal is maguk az állatpark népszerű lakói lesznek.  »
Fehértó Napja: mederben sétáltunk, szalmabálákon játszottunk
2018.09.17.
Gyönyörű napsütéses idő, izgalmas programok és érdekes látnivalók várták szeptember 15-én, Kardoskúton a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút Község Önkormányzata által közösen szervezett XIX. Fehértó Napjának vendégeit.  »
Szarvasbőgés a Kis-Sárréten
2018.09.07.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterülete talán az egyetlen helyszín Békés-megyében, ahol a szarvasbőgés sajátos hangulatát élvezheti az ember.  »
A Biharugrai-halastavakon megjelentek az első vonuló madarak
2018.09.06.
Ahogy közeledik a nyár vége és rövidülnek a nappalok, a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Biharugrai-halastavakon és a környező pusztákon is egyre élénkebb a madármozgás. Néhány fajnál már a vonulás is megkezdődött.  »
Egyéjszakás kaland a Nagyerdőn
2018.09.05.
Jól sikerült a Körös-Maros Nemzeti Parkban augusztus 25-26-án megtartott „Egyéjszakás kaland” című túra. A csapadékos idő ellenére tizenhatan töltötték az éjszakát a Kígyósi-pusztán, a csillagos ég alatt.  »
Kedvezményes kerékpározás az Európai Mobilitási Héten
2018.09.04.
Szeptember 16-a és 22-e között az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap apropóján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelyén kedvezményes kerékpárbérléssel várjuk látogatóinkat.  »
Önt is várjuk a XIX. Fehértó Napjára!
2018.09.04.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút Község Önkormányzata szeptember 15-én immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Fehértó Napját. A cél ezúttal is az, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a Dél-Alföld legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit.  »
Szeptemberi programajánló: a templomromtól a szarvasbőgésen át az alkonyati túráig
2018.09.01.
Szeptember 1-én őszi kerékpártúrát szervezünk a csomorkányi templomromhoz. A mintegy 25 kilométeres túra kiindulópontja a kardoskúti művelődési ház, ahová reggel 7.00 órára várjuk az érdeklődőket (GPS-koordináták: É 46°29’56.53” K 20°42’11.68”). Információ és előzetes bejelentkezés Kotymán László természetvédelmi tájegységvezetőnél a 06-30/475-1770-es telefonszámon.  »
Útra keltek a kis őrgébicsek
2018.08.31.
Augusztus utolsó napjaiban már csak ritkán találkozhatunk kis őrgébicsekkel a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Ez a madárfaj ugyanis ősszel az elsők között kel útra a déli tájak felé.  »
Fogyatékkal élők napja a Körösvölgyi Állatparkban
2018.08.30.
2018. szeptember 18-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye, a fogyatékkal élő látogatóik, kísérőik és családtagjaik számára kedvezményes belépést biztosít.    »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2018
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Kerékpáros és evezős túrák
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Ön mit gondol a nemzeti parkokról? Milyen tapasztalatai vannak?
Turisztikai kérdőív
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design