magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Igazi meglepetés! - Fekete sas bukkant fel a Kígyósi-pusztán
2020.02.27.
  A Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén az elmúlt fél évszázadban egyetlen alkalommal sem regisztráltak fekete sast. Ezért is számít rendkívüli érdekességnek, hogy a február 19-i terepbejárás során e ritka madárfaj egy fiatal példánya is szem elé került.  »
Ismét szép számban telelnek darvak a Kígyósi-pusztán
2020.02.26.
Az utóbbi évtizedben három alkalommal is előfordult, hogy jelentős számú daru töltötte a telet a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén.  »
Mozgalmas, kora tavaszi a hangulat a Kis-Sárréten
2020.02.25.
A szokatlanul enyhe időjárás hatására már február közepén változatos, kora tavaszi madárvilág gyűlt össze a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A legtöbb északi vendég még itt tartózkodik, de már megjöttek az első tavaszi hírnökök is.  »
Rendkívül szokatlan helyen bukkant fel egy áttelelő guvat
2020.02.21.
Évről-évre egyre több guvat telel a magyarországi halastavakon, mocsarakban. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai azonban most szokatlan helyen, egy keskeny vízfolyásban, a királyhegyesi Száraz-érben bukkantak rá a faj egy példányára.  »
Őszirózsa 2020!
2020.02.20.
Idén már 17. alkalommal hirdeti meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Őszirózsa néven ismertté vált természetvédelmi vetélkedőjét a térségi általános iskolák felső tagozatosai számára. A tavalyi évhez hasonlóan a verseny három fordulós lesz.  »
Zsuzsanna nap van, dalolnak a mezei pacsirták!
2020.02.19.
A néphagyomány szerint, ha Zsuzsanna napján megszólal a pacsirta, akkor a tavasz is hamarosan beköszönt. A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin már napok óta dalolnak a kikelet hírnökei.  »
Szépséges madárvilág: Vörösnyakú ludak a Kenderesszigeti-halastavakon
2020.02.14.
Késő ősszel a hazai nagyobb vizes élőhelyeken megjelennek az északkeletről érkező vadlúdcsapatok. A Körös-Maros Nemzeti Park klasszikus vadludas területei a kardoskúti Fehér-tó, a Biharugrai és Begécsi halastavak és a Kígyósi-puszta. Alkalmanként az Észak-Békésben fekvő Kenderesszigeti-halastavak is szolgálnak érdekességgel vadlúdvonulás idején.  »
Téli berek – Képek és hangulatok a Kis-Sárrét mesébe illő tájairól
2020.02.13.
Bár az idei tél eddig nem sok csapadékot hozott, mégis volt néhány hét, amikor a zúzmara csipkés, nehéz fehérsége mesebelivé varázsolta a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének változatos vidékét.  »
Tanárokkal a természetért - Pedagógus Nyílt Nap a Körösvölgyi Állatparkban
2020.02.13.
Az Európai Nemzeti Parkok Napja apropóján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye Pedagógus Nyílt napot tart. A szakmai nyílt Nap keretében a Körösvölgyi Állatpark adottságait, sokszínű szolgáltatásait, környezeti nevelési lehetőségeit szeretnénk bemutatni az ellátogató pedagógusok, erdei iskoláztatók számára.    »
Március 15-én kaput nyit a Körösvölgyi Állatpark
2020.02.12.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye az idei évben március 15-én nyitja meg kapuit. A téli zárva tartás során számos új fejlesztés készült el az állatparknak helyet adó Anna-ligetben, melyeket reméljük, személyesen fedeznek majd fel vendégeink.  »
A Dél-Alföldről a Hortobágyra kalandozott egy jeladós túzok
2020.02.07.
Az év elején három, műholdas jeladóval ellátott túzok tartózkodott a Körös-Maros Nemzeti Park területén. Egyikük azonban kóborlási hajlamtól vezérelve vendégségben járt a Hortobágyon.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Túzok tusa 2020
 
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design