magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Európai Madármegfigyelő Nap – Túrázzunk és számoljunk együtt!
2019.09.27.
Október 5-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a begécsi halastórendszeren, kardoskúti részterületünkön a hódmezővásárhelyi, téglagyári tavaknál, a Csanádi pusztákon pedig a Nagy-Zsombék térségében számoljuk majd a madarakat. Részletek »
Gázlómadarakat figyeltünk, szarvasbőgést hallgattunk
2019.09.26.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén szeptember 20-án este egy olyan túrára vártuk vendégeinket, amely a halastavak természeti értékeinek megismertetésén túl a szarvasbőgés sajátos hangulatába is bevezette az érdeklődőket.  »
Fotózzuk együtt a színpompás őszi természetet!
2019.09.25.
Szeptember 29-én őszi fordulójához érkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság „A fényképezés természete – a természet fényképezése” elnevezésű tematikus túrasorozata. A helyszín ezúttal is a Kígyósi-tanösvény, a találkozó helyszíne a szabadkígyósi sportpálya (GPS-koordináták: E 46°35’57,03” K 21°05’01,33”).  »
Megosztott első díjat osztottak ki az „Ifjú Kócsagőr” verseny országos döntőjében
2019.09.24.
Lopocsi Fanni Bianka képviselte a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságot az „Ifjú Kócsagőr” verseny országos döntőjében, melyet szeptember 18-20-án rendeztek Budapesten. A verseny történetében először az első díjat megosztva kapta két jelölt Illés Dorottya Virág: a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, valamint Nagy Zsolt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság versenyzője.  »
Fehértó napja – Szép időben, szikes tavon, száraz lábbal
2019.09.23.
Gyönyörű kora őszi, napsütéses időben és a korábbiaknál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott szeptember 21-én, Kardoskúton a XX. Fehértó Napja, melyet a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút Község Önkormányzata közösen rendezett.  »
Kedvenceink lakomája-látványetetések az állatok világnapján
2019.09.18.
Egy 1931-ben, Firenzében tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata, melyet azóta is október 4-én, az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának napján tartanak, aki azt vallotta, mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.  »
Indiai túzokvédelmi szakember látogatott a Körös-Maros Nemzeti Parkba
2019.09.16.
Szeptember elején egy indiai természetvédelmi szakember látogatott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai tájegységére. Devesh K. Gadhavi az indiai Gudjarat államból érkezett, s a Corbett Alapítvány igazgatóhelyetteseként az ottani túzokfajok kutatásával foglalkozik. A látogatásra felesége, Dhara Dixit Gadhavi is elkísérte.  »
Természettudományos Muzeológusok Szakmai Találkozója a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2019.09.13.
2019. szeptember 11- és 13. között került sor a Természettudományos Muzeológusok XXXVI. szakmai találkozójára, melynek az idei esztendőben a Tiszazugi Földrajzi Múzeum (Tiszaföldvár) szervezésében többek között a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság adott helyszínt.  »
Nyüzsgő madárvilág a kora őszi pusztában
2019.09.13.
A nyár második fele száraz volt ugyan, de a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületének pusztáin mégis élénk madármozgás tapasztalható. A mezők lila színbe öltöztek, a fűben rágcsálók és rovarok nyüzsögnek.  »
Sinka István pusztái- a Gyaraki-szík
2019.09.12.
„ Gyaraki-szík őstájékán szálló fellegek árnyékán fele ifjúságom ráment, hogy a kaszák csengésire sokszor elmondtam az áment.” (Sinka István: Tarka élet)  »
Aranyfürt – Színpompás virágszőnyeg a Kígyósi-pusztán
2019.09.11.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén már kibontotta gyönyörű, sárga virágait egy ritka őszirózsafaj, az aranyfürt. Lassan a réti őszirózsák is nyílni kezdenek, így színpompás virágszőnyeg borítja be a védett területet.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design