magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Felhívás
2019.08.23.
Értesítjük "Az én állatparki cimborám" képzőművészeti pályázattal kapcsolatban érdeklődőket, hogy a pályázat zsűrizése lezajlott. A díjazott pályázók kiértesítése megtörtént.  »
Jeles jubileum: Huszadszor is Fehértó Napja!
2019.08.23.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskút Község Önkormányzatával közösen rendezi meg szeptember 21-én a XX. Fehértó Napját. A cél ezúttal is az, hogy bemutassuk a Dél-Tiszántúl legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit. Részletek »
Felmértük a titokzatos földikutyákat
2019.08.22.
Hazánk egyik legveszélyeztetettebb gerinces faja a magyar földikutya, melynek a Körös-Maros Nemzeti Parkban három ismert élőhelye van. Megmaradt állományaik igen nagy értéket képviselnek, fennmaradásuk csak élőhelyük védelmével valósítható meg. A télvégi felmérésük során, összesen közel 120 túráscsoportot azonosítottunk, amiből az egyedszámukra következtethetünk.  »
Bennszülött, alföldi növényünk, a kisfészkű aszat
2019.08.21.
A tiszántúli mocsárrétek jellegzetes nyári növénye a kisfészkű aszat. A Körös-Maros Nemzeti Park tájain mindenütt megtalálható kisebb-nagyobb állománya. A Kis-Sárrét - a vizes élőhelyek gazdagsága miatt -, különösen népes populációt őriz. Részletek »
Átnyaraló darvak Kardoskúton
2019.08.20.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban található fokozottan védett kardoskúti Fehér-tó és környéke a Dél-Tiszántúl – és Európa – egyik legjelentősebb őszi daru gyülekező- és pihenőhelye. E rendkívül kecses mozgású és jellegzetes hangú madarakkal azonban egyre gyakrabban találkozhatunk nyáron is a területen. Részletek »
Közeleg az állatkertek éjszakája
2019.08.19.
Elvarázsolt ligeti alkony várja vendégeinket augusztus 31-én az Állatkertek Éjszakáján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban. Részletek »
Töltsenek velünk egy izgalmas, kalandos éjszakát a Nagyerdőben!
2019.08.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság már csaknem tíz éve minden nyáron „Egyéjszakás kaland”-ra hívja a természetbarátokat a szabadkígyósi Nagyerdőbe. Idén az augusztus 24-ről 25-re virradó éjszakát tölthetjük együtt a csillagos ég alatt.  »
A vártnál lényegesen több kis őrgébicset találtunk a Csanádi pusztákon
2019.08.15.
A közelmúltban felmértük a kis őrgébicsek állományát a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Örvendetes, hogy a vártnál jóval több, legalább harminc pár költését regisztráltuk. Részletek »
Újra két pár fekete gólya költött sikeresen a Kis-Sárréten
2019.08.14.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén a fekete gólya, mint költőfaj a múlt század végén illetve az ezredforduló utáni első évtizedben nem volt ismert, csak néhány éve jelent meg fészkelőként.  »
Csapatosan vadászó denevérek a nyári éjszakában
2019.08.13.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain is szép számban élnek denevérek. Nyár éjszakákon gyakran hallani vékony, nyüszögő hangjukat, amelyet a laikusok akár a tücsökciripeléssel is összetéveszthetnek.  »
Örvendetesen nőtt a parlagi pityerek száma
2019.08.12.
A korábbi években csupán egy-egy pár parlagi pityer költött a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Idén azonban legalább öt pár nevelte fel itt fiókáit. Részletek »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design