magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Templomok a puszta szélén (1. rész): Kopáncs
2020.01.22.
Csongrád és Békés megye határán, a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáinak közelében, az egykor kiterjedt tanyavilágban több kis templom is áll. Három eltérő történetet mutat be a Vásárhelyi-puszta mellett a török időkben elpusztult Csomorkány község templomának romja, a Kopáncsi puszta 1930-as években újjáépített kora középkori temploma és az 1907-ben felszentelt Makó-bogárzói templom. Sorozatunk első részében a kopáncsi templom történetét mutatjuk be.  »
Ideális körülmények között telelnek a túzokok
2020.01.21.
Ezen a télen igazán kedvező körülmények között kezdte meg telelését a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén élő túzokállomány.  »
Álláslehetőség a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére
2020.01.20.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére felvételt hirdet tursiztikai ügyintéző és büfé eladó munkakör betöltésére  »
Túra: Ismerjék meg a Begécsi-halastavak téli madárvilágát!
2020.01.18.
A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozathoz kapcsolódva a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én madarásztúrát szervez a Kis-Sárrét részterületen. A résztvevők a Begécsi-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg.  »
A rétisasok már javában tatarozzák fészküket
2020.01.17.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain költő rétisasok már javában tatarozzák fészkeiket. Hamarosan megkezdődik a tojásrakás időszaka.  »
Mezei és búbos pacsirták a zúzmarás tájban
2020.01.16.
Bár a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáit most zúzmara és dér lepi, a fagyos, téli tájakon mégis találkozhatunk pacsirtákkal.  »
A szikes pusztákon javában csírázik a kamilla és a sziki varjúháj
2020.01.15.
A Körös-Maros Nemzeti Park szikes pusztáinak klasszikus növénye a kamilla és a sziki varjúháj. Mindkét növény érdekessége, hogy ősszel jelennek meg apró hajtásai, csírái, melyek egész télen megmaradnak, majd tavasszal gyors növekedésnek indulnak.  »
Ezres csapatokba tömörülnek az énekesmadarak a dél-alföldi pusztákon
2020.01.14.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáit járva a fagyos, téli időszakban gyakran találkozhatunk több ezres madárcsapatokkal. Tengelicek, kenderikék, mezei verebek alkotják a rajok zömét, de vegyülhetnek közéjük zöldikék, nádi sármányok, fenyőpintyek és más énekesmadarak is.  »
Héricsek, zsályák, aszatok
2020.01.13.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban minden évben felmérjük egyes védett növényfajok állományait. A kutatásokat részben a Nemzeti Biodiverzitás Monitorozó Rendszer részeként, részben a saját kutatási programunk részeként végezzük. A védett növényfajok közül év elején meghatározzuk azon növények körét, amelyet az adott évben pontosabban felvételezünk. Minden növényfajt háromévente visszatérően mérünk fel, így az állományok változásait nyomon lehet követni hosszútávon.  »
Hajnali bikacsaták a kardoskúti pusztában
2020.01.10.
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik az egyik fagyos, januári reggelen elmennek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepének bekötőútja melletti kilátóhoz. Innen könnyen megfigyelhető hogyan mérik össze erejüket a szaporodási rangsorért küzdő magyar szürkemarha bikák.  »
Szenzáció: vörös kányák tanyáznak a Csanádi pusztákon!
2020.01.09.
Az utóbbi hónapokban több alkalommal is megfigyeltünk vörös kányákat a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A Kelet-Magyarországon rendkívül ritkán látható madárból egyszerre több példány is felbukkant.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Túzok tusa 2020
 
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design