magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Gazdag élményekkel zárult táborunk a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban
2019.07.15.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában hagyománnyá vált, hogy ilyenkor, július második hetében megrendezésre kerül természetvédelmi táborunk, a „Fürkész Tábor a Dévaványai – síkon”.  »
Megkapó látvány: ritka ragadozómadarak vendégeskednek a Kis-Sárréten
2019.07.12.
Békászó sas és kígyászölyv is felbukkant a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A ritka ragadozómadarak most bőséges táplálékot találnak a Biharugrai-halastavak környékén.  »
Színpompás, sárga virágtengerbe borultak a dél-alföldi puszták
2019.07.11.
A löszpuszta-gyepek a Körös-Maros Nemzeti Park kiemelt jelentőségű, értékes élőhelyei. Ezen területeken, illetve az Igazgatóság nem védett területein található félszáraz gyepekben is általánosan elterjedt növényünk a tejoltó galaj.  »
Szokatlanul korán jelent meg az első átnyaraló kígyászölyv
2019.07.10.
Idén a szokásosnál korábban, már júniusban felbukkant az első átnyaraló kígyászölyv a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Július elején újabb példányt regisztráltunk. Részletek »
Sikeres kutatótábort rendeztünk a Csanádi pusztákon
2019.07.09.
Tizennyolc hallgató és két kutató részvételével június 30 – július 5 között kutatótábor zajlott a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén.  »
Ritka ragadozó költ szokatlan helyen a Kis-Sárréten
2019.07.08.
A hamvas rétihéja hosszú évekig csak alkalmi fészkelőként volt jelen a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Az utóbbi időben azonban minden évben költ legalább egy, néha két pár is. A fokozottan védett hamvas rétihéja hazai költőállománya mindössze 60 pár körül mozog.  »
Drónos fészekellenőrzés a Csanádi pusztákon
2019.07.05.
Drón segítségével ellenőriztük a napokban négy pár parlagi sas fészkét a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén.  »
Hódmezővásárhelyi gyermekcsoport látogatott Kardoskútra
2019.07.03.
Hódmezővásárhelyi gyermekek látogattak a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületére. Megnézték a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumát és megismerkedtek a régi magyar háziállatokkal is. Részletek »
Júliusi programajánló: Szünidei Állatmustrák minden vasárnap
2019.07.01.
Július hónapban folytatódnak a „Szünidei Állatmustrák” című program látványetetéssel színesített fajbemutatói. Minden vasárnap 11:00 órától kezdődnek a félórás programok az alábbiak szerint: Részletek »
Parlagi sasfiókákat gyűrűztünk a Dévaványai-Ecsegi pusztákon
2019.06.28.
Tizenkét parlagi sasfióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén. Részletek »
Virágzik a gyapjas gyűszűvirág a Szalontai-legelőn
2019.06.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, a Zsadány melletti Szalontai-legelőn idén is virágba borultak a gyapjas gyűszűvirágok. Részletek »

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design