NP-KOROSMAROS PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Túrázzanak velünk a Begécsi-halastavakon!
2018.01.11. 16:42

A találkozó helyszíne a Bihari Madárvárta (GPS koordináták:É 46º58’32.40”, K 21º38’28.89” ), időpontja pedig reggel 9.00 óra. Innen indulunk szakvezetőnkkel a mintegy 5 kilométeresre tervezett (a résztvevők igényei szerint alakítható) túrára. A halastavak gátján haladva minden bizonnyal felfedezhetjük majd a nádasban megbújó énekesmadarakat, melyek közül a legjellemzőbb a barkóscinege és az őszapó.
 
Bár az időjárás január első felében nem téli képet mutatott, a madárvilágon ez kevésbé látszik meg: a szokásos telelő madarak többsége most is a tavakon tartózkodik. Több ezer vadlúd és vadréce van a térségben, melyek közül a leglátványosabbak talán a kercerécék nagyobb csapatai. A madártömegeket követik a rétisasok is, a közelmúltban több, mint 20 példányt számoltunk. Néhány ritkaságot is felfedeztünk a napokban: láttunk 18 bütykös ásóludat, s többször szem elé került az igazán ritkaságnak mondható fekete sas is.
 
Akik tehát január 21-én velünk tartanak, minden bizonnyal sok érdekességre számíthatnak. A túra részvételi díja 500 forint. Bővebb információt Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetnek a +36 30/645-0613-as telefonszámon.
 

Vissza