magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Törpesasok bukkantak fel a Maros-menti kaszálókon
2018.06.21.
Két törpesas tűnt fel a Körös-Maros nemzeti Parkban, melyek néhány napon keresztül Magyarcsanádon, a Maros folyó Bökényi-öblében tartózkodtak.  »
Új vízi tanösvény és kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban
2018.06.20.
A nyár folyamán számos újdonsággal, programmal és látványossággal rukkol elő a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Többek között a fakókeselyű, a vadmacska és az uhu életével is megismerkedhetnek itt a látogatók. A több, mint ötven féle, a Kárpát-medencére jellemző állatok sorát idén is jónéhány új faj gazdagítja.  »
Bekukkantottunk a parlagi sasok fészkébe
2018.06.20.
A parlagi sasok fészkét ellenőrizték június 7-8-án Dévaványa térségében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberével közösen.  »
Költésbe kezdtek a kék vércsék
2018.06.20.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban, a Kardoskúti Fehértó részterületén már költésbe kezdtek a kék vércsék. A kardoskúti Fehér-tó környezetében idén két nagyobb telep alakult, emellett több szoliter költőpárról és néhány kisebb telepről is tudunk.  »
Virágzik a gumós macskahere
2018.06.19.
Idén a szokásosnál jóval nagyobb tömegben virágzik a gumós macskahere a Körös-Maros Nemzeti Park löszpuszta gyepjein.  »
Gyapjas gyűszűvirágok Zsadány határában
2018.06.19.
Virágoznak a gyapjas gyűszűvirágok a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét területi egységében, a Zsadány melletti Szalontai-legelőn mintegy négyszáz tövet csodálhatunk meg.  »
Hattyúfiókák úszkálnak a Körösvölgyi Állatparkban
2018.06.18.
Három aprócska hattyúfióka úszkál a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának kis taván. A pelyhes madárkákra szüleik nagyon gondosan ügyelnek.  »
Már fiókáját vezetgeti a jeladós túzoktojó
2018.06.15.
Sikeresen költött és már fiókáját vezetgeti az a túzoktojó, amelyet idén márciusban láttak el GPS-jeladóval a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.  »
Szünidei állatmustra a Körösvölgyi Állatparkban
2018.06.14.
A szünidő és a nyaralás alatt sem maradnak program nélkül a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vendégei. Minden vasárnap, 11 órakor egy-egy itt lakó népszerű állatfajt ismertetünk meg vendégeinkkel.  »
Először fészkel bütykös ásólúd Békés megyében
2018.06.14.
Bütykös ásóludat eddig csak a vonulási időszakban láthattunk a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületen. Idén azonban az Atyaszegi-pusztán fészket rakott egy pár és immár nyolc fiókát nevelget.  »
Felmértük a gémtelepeket
2018.06.13.
A korábbi évekhez hasonlóan idén május végén is elvégeztük a Körös-Maros Nemzeti Parkban található gémtelepek légi felmérését.  »

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design