Az Év Emlősével bővült a Körösvölgyi Állatpark repertoárja

Az idén fennállásának tízedik évfordulóját ünneplő Körösvölgyi Állatpark egy új faj bemutatásával koronázta meg a jeles évfordulót. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén ezentúl a rejtőzködő életmódú vadmacskát is láthatják vendégeink.

A faj érkezésének különleges apropót ad, hogy e fokozottan védett, a szabad természetben mára megritkult állományú ragadozót idén az „Év Emlősévé” választották. E kitüntetett figyelem rendkívül aktuális, ugyanis a vadmacskák több szempontból is veszélyben vannak. Élőhelyeinek zsugorodása mellett a házi macskával való hibridizáció is komoly problémát jelent a faj túlélésére nézve.

A Körösvölgyi Állatpark Szilveszter névre hallgató újdonsült vadmacska nősténye a Szegedi Vadasparkból érkezett. Ez a már állatkertben született példány emberhez szokott, így testközelből megfigyelhető. Megjelenése, viselkedése sokban hasonlít a házi macskáéhoz, csak jellegzetes farok gyűrűi, a házi macskánál valamivel nagyobb testmérete árulja el, hogy a vadon élő macska ősről van szó.    

A Körösvölgyi Állatpark a nyári főszezon során minden nap 9-19 óráig várja vendégeit. A jegypénztár 9-18 óra között üzemel. 

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

vadmacska
Fotó: Payer Judit

 

vadmacska
Fotó: Urbancsok Éva
vadmacska
Fotó: Urbancsok Éva