Termelőink

Török Nándor Bálint

A Csongrád-Csanád vármegyében található Székkutas település őstermelője 280 méhcsaláddal dolgozik, helyben, illetve vándorolva. Tavasztól nyár végéig tud pergetni. Termékei a hagyományos hazai vegyes méz és fajta mézek, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, édesítőszert vagy mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat. Termékeit a hódmezővásárhelyi és orosházi piacon illetve háznál értékesíti.

Telefon: +36 30 248 9343
E-mail: csalavirag@gmail.comCím: 6821 Székkutas, Temesváry u. 30.

Dani János György

Dani János őstermelő családi tradícióként juhászattal foglalkozik a Csongrád-Csanád vármegyei Makó Rákos tanyán. Hagyományos magyar cigája juh fajtát tenyészt az agrár-környezetgazdálkodási program előírásai szerint gazdálkodik. 200 juhot legeltet a Körös-Maros Nemzeti Park legelőin. Juhait április közepétől november elejéig fejik. A tejet a nagyanyáik receptjei alapján dolgozzák fel juhgomolyának, juhtúrónak és ordának is. Ezeket a termékeket különböző ízesítéssel és füstölve is előállítják. A helyi piacok mellett az országban több ponton kiállításokon, vásárokon is megtalálható a termelő.

Telefon: +36 30 619 4624
E-mail: zsuzsa700208@freemail.hu
Cím: 6903 Makó Rákos tanya 143.

  • Bogárzói füstölt juhgomolya
  • Bogárzói juhgomolya
  • Bogárzói orda
  • Juhtúró
  • Natur/füstölt fokhagymás juhgomolya Natúr/füstölt köményes juhgomolya
  • Natur joghurt juhtejből
  • Meggyes joghurt juhtejből

Német Zsolt

Az őstermelő 1992 óta foglalkozik magyar tarka szarvasmarha tartásával. A tehenei által adott tejet feldolgozza hőkezelés után, hagyományos oltó használatával, kézi eljárással. A sajtok tartósítószer mentesek, saját kertben termelt fűszernövényekkel, metélőhagymával, fűszerköménnyel, fokhagymával és dióval ízesítettek. A sajtok előállítása egész évben folyamatosan történik. A füstölést szintén háznál végzi, kizárólag bükkfafűrészporral. A termékek értékesítését háznál és a termelői piacon végzi.

Telefon: +36 30 811 6893
E-mail: nemetzsolt59@gmail.com
Cím: 6821 Székkutas, Petőfi u. 2.

  • Natur/füstölt tehénsajt
  • Natur/füstölt metélőhagymás tehénsajt
  • Natur/füstölt köményes tehénsajt
  • Natur/füstölt fokhagymás tehénsajt
  • Natur/füstölt diós tehénsajt
  • „Kutasi tekert”

Erdélyi Méhészet – Erdélyi Zoltánné

A kis családi gazdálkodás telephelye a Hajdú-Bihar vármegyében található Komádi település. A gazdaságban 3 generáció 5 tagja dolgozik. A család a kezdetektől vegyszermentesen gazdálkodik, így természetes volt, hogy bio-méhészkedést folytassanak. Munkájukat a régi hagyományok alapján végzik a mai kor követelményeinek megfelelve így fenntartva az ősök tudását. Öko-méhészetük Magyarországon az elsők között indult el, ahol a méhészeti termékek termelése és feldolgozása a lehető leginkább környezetbarát módon történik. 100%-ban természetes, igazi mézkülönlegességeknek számító fajtamézeiket a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét területén kis csoportokban elhelyezett kaptáraikból pergetik.

Telefon: +36 30 393 1098
E-mail: agost@citromail.hu
Cím: 4138 Komádi, Mártírok útja 6.

  • Sziki sóvirág méz
  • Ligeti zsálya méz
  • Vátyoni vadvirág méz
  • Galagonya méz
  • Édesharmat méz
  • Sárga nőszirom méz

Hungaro-Food 2009. Kft.

A Hungaro-Food 2009 Kft-t a Békés vármegyei Békésszentandráson magyar magánszemély alapította 2009 januárjában azzal a céllal, hogy egy zöldmezős komplex élelmiszeripari beruházást valósít meg, hagyományos értelemben vett elsődleges feldolgozás nélkül. 
A beruházás célja az volt, hogy a régióban megtermelt kimagasló minőségű állati eredetű alapanyagokból magas hozzáadott értékkel kiváló minőségű magyar élelmiszert állítsanak elő, amely kül- és belföldön is egyaránt öregbíti a magyar termék kiváló hírét. A munkájuk elismeréseképpen 2014-ben megkapták a Magyar Termék Nagydíjat.

Telefon: +36 66 518 030,
E-mail: info@hungarofood.hu,
Honlap: www.hungarofood.hu
Cím: 5561 Békésszentandrás, Battyhány u. 30/a

  • Magyar szürkemarha pároskolbász
  • Magyar szürkemarha snack (csípős)
  • Magyar szürkemarha párizsi

Szarvasi Atta Kft.

Szarvasi Atta Kft. 2010-ben kezdte meg a sörfőzést a Békés vármegyei Szarvas városában. Első termékük a Szarvasi világos kezdetben csak csapolt formában volt kapható. 2011-ben került piacra az első üveges termékük három féle ízesítésben. Folyamatosan fejlődő helyi vállalkozásról beszélhetünk, amelynek termékei mára már átlépik nem csupán Szarvas, hanem Békés megye határait is. Termékeik: világos sör, ízesített sörök (gyümölcsös), vörös sör, barna sör, prémium kategóriás sörök. A cég évről-évre növekszik így az alkalmazottak száma is nő. 

Telefon: +36 30 289 1725,
E-mail: szarvasiatta@gmail.com
Facebook: Szarvasi Sörfőzde - https://www.facebook.com/szarvasisor
Cím: 5540 Szarvas, Damjanich u. 103.

  • Szarvasi Túzok kézműves vörös sör
  • Szarvasi Túzok kézműves barna sör
  • Szarvasi Túzok kézműves szilvás sör
  • Szarvasi Túzok kézműves meggyes sör

Herczeg Aranka

A Békés vármegyei Békéscsaba városában élő őstermelő-kistermelő 2013 óta foglalkozik lekvárok, szörpök és egyéb ínyencségek készítésével. Termékei gondosan válogatott virágokból, gyógynövényekből és gyümölcsökből készülnek, szem előtt tartva, hogy a természetet ne károsítsa. Családjával 2400 m2-es kertben virágot, zöldséget termeszt műtrágya és vegyszermentesen. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén gyűjtött gyümölcseiből, virágaiból és diójából készült termékeivel 2015-ben nyerte el a Nemzeti Parki Termék Védjegyet.

Telefon: +36 30 426 6605,
E-mail: aranka.energetix@gmail.com
Honlap: www.herczegi-ízek.hu
Facebook: Herczegi ízek
Cím: 5600 Békéscsaba, Kassai utca 25/b.

  • Zöld dió befőtt
  • Zöld dió lekvár
  • Kökény lekvár
  • Galagonya lekvár
  • Galagonya szörp
  • Csipkebogyó lekvár
  • Csipkebogyó szörp
  • Cukormentes csipkebogyó lekvár
  • Faeper lekvár
  • Pitypang virág lekvár
  • Kökény szörp
  • Bodzavirág szörp
  • Bodzabogyó szörp
  • Szárított dió levél      

Erdei Gábor

A makói termelő 10 éve foglalkozik szénakészítéssel. A Maros-völgyi réti széna Natura 2000-es területről származik, és hobbiállat tartók kisállatai részére kerül hasznosításra 2, valamint 5 kg-os kiszerelésben.

Telefon: +36 30 521 3637
E-mail: erdeigabor.mako@gmail.com
Cím: 6900 Makó, Gyöngy u. 40.

  • Dobozos, Maros-völgyi hosszú szálú széna 5kg
  • Maros-völgyi széna 2 kg

Csende László

2000 óta foglalkozik tejtermeléssel, 2007 óta készít rendszeresen túrót és sajtot is. Feleségével közösen készítik a termékeket, változatos és többféle sajtot állítanak elő. Friss sajtokat, gyúrt sajtokat és érlelt sajtokat is készítenek.

Telefon: +36 30 974 8840
E-mail: csjolan33@gmail.com
Cím: 6806 Szikáncs, Petőfi Sándor u. 14.

  • Szikáncsi batyus friss sajt
  • Szikáncsi batyus füstölt sajt
  • Szikáncsi csomós friss sajt
  • Szikáncsi csomós füstölt sajt
  • Szikáncsi natúr friss sajt
  • Szikáncsi pöndörödő füstölt sajt
  • Szikáncsi pöndörödő füstölt sajt - fokhagymás

 

Hegyi László

Hegyi László családi gazdasága 2016 óta foglalkozik gazdálkodással és állattartással a Körös-Maros Nemzeti Park Mesterszállás és Mezőtúr környéki gyepein. Feleségével 2019 óta készítenek és értékesítenek kézműves tejtermékeket.
Termékeiket tartósítószer és adalékanyag mentesen állítják elő.

Telefon: +36 70 362 9485
E-mail: dettilackokucko@gmail.com

  • Túri camembert
  • Friss sajt (fokhagymás, snidlinges, lilahagymás, chilis, zöldfűszeres)
  • Krémsajt válogatás (natúr, chilis, füstölt chilis, kakukkfüves bazsalikomos, fokhagymás, petrezselymes, zöldfűszeres, aszalt paradicsomos, snidlinges)
  • Parenyica tekercs (snidlinges krémsajtos, aszalt paradicsomos krémsajtos, szalámis chilis krémsajtos, natúr krémsajtos, aszalt szilvás krémsajtos, szalámis fokhagymás petrezselymes krémsajtos, chilis krémsajtos, fokhagymás petrezselymes krémsajtos)
  • Parenyica
  • Érlelt sajt
  • Ivójoghurt (áfonyás, meggyes, barackos, epres, szedres)
  • Joghurt (áfonyás, meggyes, szedres, epres, barackos)

sajtok

 

Farkasné Egri Ildikó

Családi méhészetük 1986 óta foglalkozik méhészkedéssel a Békés vármegyében található Dévaványa városában. Jelenleg 265 méhcsaláddal dolgoznak, 2002 óta biotermelők. Méhcsaládjaikkal a Körös-Maros Nemzeti Park területén, illetve Natura 2000 területen vándorolnak, így mindig vegyszermentes és bio minőségű mézet tudnak előállítani, kihasználva a helyi adottságokat.

Telefon: +36 20 342 3451
E-mail: farkasmeheszet@freemail.hu

  • Vegyes virágméz

méz