Életre kelt holtág című kenutúrára invitáljuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

„Életre kelt holtág- Kenutúra az Anna-ligettől a mocsári ciprusokig” címmel a Körös-Maros Nemezti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyéről, a Körösvölgyi Állatparkból induló kenutúrára várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hete országos programsorozat keretében.

A túra célja egy jó hangulatú, közös evezés, élményszerzés a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körösön, hazánk ötödik legnagyobb állóvizén. Az egykori folyómeder mentén csodás látnivalók sorakoznak, partján mocsári teknősök napoznak, felszíne fölött jégmadarak suhannak.  Az Anna-ligetből Szarvas város irányába indulunk áthaladva az Erzsébet-liget hangulatos fahídja alatt, a Vízi Színház mellett, egészen a különleges mocsári ciprusokig, majd továbbevezünk a nagy Bolza-kastélyig.

Menet közben fény derül a holtág sajátosságaira, történetére, természetvédelmi jellemzőire. Igyekszünk élővilágából és épített környezetéből is bemutatni mindazt, ami a túra során elénk tárul.

A látogatókat négy- és kétszemélyes túrakenuk várják. A túra szempontjából előny, ha minden kenuba, a kenu irányítása miatt, jut legalább egy-egy olyan személy, akinek már van némi vízi jártassága.

A nagyjából oda-vissza 4 kilométeresre, 2 órásra tervezett laza  vizitúrára korlátozott férőhely áll rendelkezésre 34 fő részér, emiatt előzetes bejelentkezés szükséges elérhetőségeinken. A részvételi díj a kenu kölcsönzés díját is magába foglalja.

Sok szeretettel várjuk bejelentkezéseiket!

Időpont: 10.00-12.00
Helyszín/találkozó: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark, Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Részvételi díj: Felnőtt 5500 Ft/fő, Gyermek, diák, nyugdíjas részére 4.400 Ft/fő
Információ, jelentkezés: Körösvölgyi Állatpark +36 30 475 1789

életre kelt holtág