Gyermekek kacagásától volt hangos a Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark idén is nagy sikerrel rendezte meg a „Titétek a Liget” elnevezésű gyermeknapi programját.

Az eseményen közel 800 fő vett részt, főleg kisgyermekes családok. Az izgalmas programok minden generációnak szolgáltak érdekességgel, de természetesen ez a nap mindenképpen a kisebb és nagyobb gyermekek szórakoztatását, játszva tanulását tűzte ki célul. Gyermeknapon az állatparknak helyet adó szarvasi Anna-ligetet igyekeztünk valóban a gyerekek birodalmává varázsolni.

Az állatpark állandó látványosságai, a több mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző csodás állatfaj, az állatsimogató lakói, a Kölyök-zug játszótér, az interaktív tanösvény elemek és a szintén interaktív kétszintes kiállítás mellett számos izgalmas programon vettek részt a kilátogatók.

Vendégünk volt ezen a napon a békéscsabai Bábika Játszóház, akik a látogatóközpont melletti gyepen a régi idők játékainak hangulatát teremtették meg. Volt horgászat, óriásbuborék készítés, célba dobás és kukoricázó is. Megannyi furfangos egyensúlyozó, tapintós, kirakós és társasjáték, illetve ördöglakat várta a gyerekeket. A kézműves programon sorra készültek a szebbnél-szebb szélforgók, könyvjelzők, legyezők, termésképek, textilből készült állatfigurák, egyre másra szólaltak meg a saját készítésű bürökdudák.

Idén is itt volt velünk Hetyke, a biharugrai póni, aki fáradhatatlanul vette hátára a lovagolni vágyó apróságokat.

Ezen a napon a legkisebbek is beülhettek az állatparki kistraktorok volánjához. 

Természetesen sor került a kihagyhatatlan látványetetésekre is. A dámszarvasok, az európai bölények és a farkasok bemutatóját is több száz vendég követte végig.

Arcfestés keretében bárki magára öltheti kedvenc állata fizimiskáját. 

A kalandvágyó nagyobb gyerekek és felnőttek, kinyomozhatták a Bagolykapun túli rejtélyt. Egy bűntény felderítésében ezúttal az állatpark detektívje LEFÜL ELEK volt a gyermekek és családjuk segítségére.