Gyermeknapi csodák várták a Körösvölgyi Állatparkba érkezőket

Május 28-án, pünkösdvasárnap több mint kétezren látogattak el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjába, ahol igazi csodavilág fogadta a kíváncsi gyermekszemeket és a családokat.

Délelőtt a Bogárháton bemutató keretében „A Méhkirálynő elveszett koronája” című interaktív, látványos és izgalmas gyermekeknek szóló környezeti nevelési műsorra került sor, melyhez kapcsolódóan a délután folyamán a gyerekek igazi, élő bogár simogatón és ismertetőn, illetve bogár makett festésen is részt vehettek.

A Bábika Játszóház a régi idők természetes játékait hozta el az érdeklődők számára. Sorra készültek a bürök dudák, levendula tündérek, rongybabák és különféle fonások.

A vállalkozó kedvű gyerekek sorra pattanhattak fel Hetyke, a csinos póni hátára vagy épp az állatparki járművekre, kistraktorokra is.

Rengetegen vállalkoztak a „Rejtélyek a Bagolykapun túl” című, családi nyomozójáték megfejtésére, ahol a történelmi állatok üzenetét kellett megkeresni. 

A napot a borzok és a dámszarvasok látványetetései koronázták meg.

Minden kedves vendégünknek köszönjük, hogy bennünket választott a gyermeknap ünneplésére. A Körösvölgyi Állatpark egész nyáron és ősszel folyamatos nyitva tartással várja az érdeklődőket.