Kínai vendégek látogattak a Körös-Maros Nemzeti Parkba

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóságának meghívására szeptember 11-én kínai delegáció látogatott térségünkbe. A vendégek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai telephelyét is felkeresték.

A Wang Dongquan által vezetett delegációt dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója kalauzolta végig nemzeti parkunk dévaványai állattartótelepén. A látogatásra a kínai vendégeket elkísérte Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke is. A látogatók részletes tájékoztatást kaptak nemzeti parkunk magyar szürke szarvasmarháinak és házi bivalyainak tartásáról, s az ehhez kapcsolódó szakmai kérdésekről. Kínai partnereink előtt nem ismeretlenek ezek az állatfajok, ugyanis Magyarországról több esetben is eljutottak Kínába szürkemarhából és mangalicából készült termékminták, ezért is látogattak el most hozzánk.

Vendégeink megtekintették a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont kiállításait, s részletes tájékoztatást kaptak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság túzokvédelmi tevékenységéről is.

kínai delegáció
Fotó: Kakuk-Labát Petra
kínai delegáció
Fotó: Kakuk-Labát Petra