Színek varázsa – Túrázzanak velünk a dévaványai pusztákon!

Október 19-én, szombaton Dévaványára, egy kellemes, őszi túrára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A kirándulás a „Tájséták nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozat keretében valósul meg.

Az érdeklődőket délelőtt 9.00 órára várjuk az igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában (GPS-koordináták: 47º 04’ 53.03” É 20º 55’ 51.10” K). A túra során a Réhelyi tanösvényt járjuk be, s közben megismerkedünk az itteni növény- és állatvilággal. A madarak őszi vonulása már javában tart és fácánokkal, foglyokkal, vörösbegyekkel, csókákkal is bizonyára találkozunk majd. Őzek, nyulak és ragadozó madarak is szemünk elé kerülhetnek. Séta közben megpróbáljuk beazonosítani a különböző növényeket, s az utóbbi hetek esőzéseinek következtében még virágokban is gyönyörködhetünk. Felmegyünk majd a kilátóba, ahonnan pompás kilátás nyílik a környező szikes pusztákra.  

Visszatérve a látogatóközpontba a múzeumban megtekintjük a „Gombák világa” című kiállítást, amely sok-sok információt tartalmaz e különleges élőlényekről. Az őszi csapadéknak köszönhetően bizonyára a tanösvény mentén is találunk majd gombákat, de ezeket természetesen csak megcsodáljuk, mivel védett területről van szó.

A részvételi díj felnőtteknek 1.500,- Ft/fő, diákoknak és, nyugdíjasoknak 1.000,- Ft/fő. A túra tervezett hossza 1,2 km, időtartama 1,5 óra. Információ, jelentkezés: Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél az alábbi telefonszámon: +36 30 445 2409.