Tanári Csendes Nap volt a Körösvölgyi Állatparkban

A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai tanári csendes napot tartottak június 10-én, melyhez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja ideális helyszínnek bizonyult.

Az intézménynél dolgozó mintegy 80 fő óvónő, tanító és tanár a szakmai eszmecsere mellett, időt szakított arra is, hogy az állatparkot szakvezetéssel tekintse meg.

A közel kétórás túra során igyekeztünk részükre minél több információt átadni környezeti nevelési lehetőségeinkről és természetesen a bemutatott állatfajokról is. Az iskola a kezdetektől együttműködik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal. Ennek kapcsán az elmúlt évtizedek folyamán számtalan program, természetismereti verseny, sikeres pályázat, osztálykirándulás, csoportos látogatás, táboroztatás valósulhatott meg.

Reméljük, hogy a helyi oktatási intézmények a jövőben is kihasználják azt a kivételes lehetőséget, melyet helyben, a Körösvölgyi Állatpark, tágabb értelemben pedig a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szolgáltatásai kínálnak. 

csendes nap
Fotó: Körömi Krisztina
csendes nap
Fotó: Körömi Krisztina
csendes nap
Fotó: Körömi Krisztina