Töltsenek velünk Dévaványán egy mágikus éjszakát!

Június 17-én, szombaton este 20.00 órától rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az immár hagyományos, „Barnabás nap és egy mágikus éjszaka” című programját a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

Régen Barnabás napját (június 11.) tartották a kaszálás ideális kezdő időpontjának, s a nők is ekkortájt fogtak hozzá a virágzó gyógynövények gyűjtéséhez. A mágikus éjszaka a nyári napfordulóhoz, június 21-hez kötődik, ekkor van az év legrövidebb éjszakája. Ezt főként a kevésbé napfényes, skandináv országokban tartják nagy tiszteletben, olyannyira, hogy még munkaszüneti nappá is nyilvánították.

Programunk egy, a fenti hagyományokhoz, külföldi szokásokhoz kapcsolódó előadással kezdődik. A folytatásban – amennyiben felhőmentes idő lesz -, egy csillagászati bemutatóra invitáljuk az érdeklődőket. A továbbiakban újabb izgalmak következnek, ugyanis kuviklesre indulunk. 

Az este folyamán lesznek kézműves foglalkozások is. A gyógynövényekből illatos olajokat, illatzsákokat készítünk majd. A részvételi díj felnőtteknek 1000 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft/fő. A programon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, s a megrendezéséhez minimum 6 fő jelentkezése szükséges. Információ, jelentkezés: Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél a +36 30 445 2409-es telefonszámon.  Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb június 15-ig jelezzék.