Túrázzanak velünk!- Alkonyati túra a Begécsi-tavak környékén

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületére várjuk természetbarát vendégeinket július 20-án, szombaton a Begécsi-halastavakhoz szervezett esti sétára.

Hazánk második legnagyobb halastórendszere – a Biharugrai- és Begécsi-halastavak- még a nyári melegben is sok látnivalót kínál. Gyalogtúránk során hatalmas víztömeg látványa tárul elénk, és az alkonyati enyhébb időben élénkülő madármozgásnak leszünk tanúi. A csapatokba verődött nyári ludak a már kirepült fiatalokkal együtt érkeznek majd a tavakra. A dankasirályok mellett megcsodálhatjuk hazánk egyetlen rendszeresen költő csérféléjét a küszvágó csért is, mivel idén is szép számmal költöttek a tavakon található mesterséges szigeteken.

A sekély vizeken pedig kócsagok, gémek, kis kárókatonák táplálkoznak miközben tőkés récék, barátrécék, cigányrécék, búbos vöcskök fiókás családjaiban gyönyörködünk. A gát menti nádasokban táplálék után kutató nádi énekesek hangjaiban is gyönyörködhetünk.

Találkozó Biharugrán, a Bihari Madárvártánál 2024. július 20. (szombat) 17:00 órakor. A túra előreláthatólag 21:00 óráig tart. A túra hossza kb. 5km. További információval Járvás Katalin területi felügyelő (Tel.: +36-30-108-7201) áll rendelkezésre.

Minden Kedves Érdeklődőt szeretettel várunk.

túra
Fotó: Járvás Katalin
túra beharangozó
Fotó: Járvás Katalin