Hírek, aktualitások

Rovarszállással gazdagodott a Réhelyi tanösvény

Új elemmel, egy rovarhotellel gazdagodott a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi tanösvénye. A fából készült építmény a megfigyelőtorony mellett kapott helyet.

Virágzik a törpe mandula

Bár a megszokottól hűvösebb, borongós az idei április, mégis a kikeletet hirdeti, hogy a napokban hirtelen beköszöntő tavaszban bontogatja szirmait a törpe mandula a Körös-Maros Nemzeti Park Békés-Csanádi löszháton fekvő területein.

Elérkezett György napja, kihajtjuk a gulyákat a legelőkre

A népi hagyomány szerint az állatokat Szent György napján, azaz április 24-én hajtják ki a legelőkre. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság állattartó telepeiről is lassan kikerülnek a füves pusztákra a magyar szürke szarvasmarhák, házi bivalyok, cigáják és rackák.

Költésre készülnek a gólyatöcsök

A Körös-Maros Nemzeti Park pusztai területein található sekélyvizű mocsarakban, régi szikkasztókon és a laposokon visszamaradt vizeken a gólyatöcsök már foglalják költőhelyeiket.

Kiránduljunk a Halásztelki-tanösvényre!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szabadon látogatható tanösvényei az egészségügyi korlátozásokkal érintett időszakban is kitűnő kikapcsolódási lehetőséget, feltöltődést kínálnak.