Hírek, aktualitások

Vörös kánya bukkant fel Kútvölgy térségében

Az alföldi tájakon ritka vendégnek számító vörös kánya tűnt fel a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén fekvő Kútvölgy (Hódmezővásárhely külterületi része) térségében.

Ezen a télen kevesebb az erdei fülesbagoly a városokban, falvakban

Idén a szokásosnál kevesebb erdei fülesbagoly választotta telelőhelyül a Körös-Maros Nemzeti Park működési területén fekvő, dél-alföldi településeket. Néhány városban azért így is több tucatnyi bagoly tölti a nappali órákat a parkok, sétányok örökzöldjein, platánfáin.

Jöjjenek el egy téli sétára, a Vátyoni-erdőbe!

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének egyik különleges színfoltja a Vátyoni-erdő. Február 12-én, szombaton ide várjuk egy kellemes kirándulásra a természetbarátokat.

Ma van a Vizes Élőhelyek Világnapja

Ötvenegy évvel ezelőtt, 1971. február 2-án írták alá a vizes élőhelyek védelméről szóló nemzetközi egyezményt az iráni Ramsar városában.

Felhívás Túzok Tusa 2022

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a "Túzok Tusa" elnevezésű, nagy népszerűségnek örvendő természetismereti vetélkedőjét az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói számára.

Téli csend uralja a Maros környékét

Befagyott vizek, csendes mozdulatlanságba burkolózott puszták jellemzik most a Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér és Csanádi puszták részterületeit.

Sikeres téli túra: madarakat lestünk a Begécsi-halastavakon

Jól sikerült a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” című programsorozat keretében tartott kirándulás a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A túra elsődleges célja az északi madárvendégek megfigyelése volt.

Idén is vannak áttelelő darvak a Kígyósi-pusztán

Az utóbbi években, a téli időszakban is gyakran találkozhatunk darvakkal a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Ezen a télen is szép számban vendégeskedtek a területen.