Hírek, aktualitások

Már kislibákat vezetgetnek a nyári ludak

A Körös-Maros Nemzeti Park tájain szép számban költenek nyári ludak. A Kis-Sárréten és a Cserebökényi pusztákon is találkozhatunk már fiókákat vezetgető lúdcsaládokkal.

Több ezren húsvétoztak a Körösvölgyi Állatparkban

A tavaszi szünet és a húsvéti hosszú hétvége napjain, a változékony időjárás ellenére is több ezren látogattak el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason működő Körösvölgyi Állatparkjába.

Kis pólingok állomásoznak a Kis-Sárréten és a Fehér-tónál

Az északi tundrákon költő kis pólingok vonulási útvonalának egyik fontos állomáshelye a Körös-Maros Nemzeti Park részét képező Kis-Sárrét és a kardoskúti Fehér-tó térsége. Jelenleg is százával pihennek itt az északra tartó madarak.

György-napi juhnyírás Kardoskúton – Próbálják ki Önök is!

Különleges programra várjuk a látogatókat április 24-én, Szent György napján Kardoskútra, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Madárvonulási Múzeumának udvarára. Egy ősi szakmát, a juhnyírást mutatjuk be, amit a bátrabbak akár ki is próbálhatnak a helyszínen.

Nyári bundás hermelin bukkant fel a Montág-pusztán

A Körös-Maros Nemzeti Park vizes élőhelyeinek környékén bár kis számban, de élnek hermelinek. Ezek a kistermetű ragadozók rejtőzködő életmódot folytatnak, csak éjszaka vadásznak, ezért ritkán kerülnek szem elé.

A Dévaványai-síkon javában kotlanak a kerecsenek

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata április 5-én, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársaival közös bejárást szervezett a Dévaványai-síkon.