Hírek, aktualitások

Batlacsapat vendégeskedett a kardoskúti Fehér-tavon

Kilenc példányból álló batlacsapat bukkant fel június 2-án a Körös-Maros Nemzeti Parkban található kardoskúti Fehér-tavon. A madarak egész nap a növényzettel benőtt tóparton táplálkoztak.

Népszerű Kajla pecsételő pont a Körösvölgyi Állatpark

Hazánk területén több száz népszerű Kajla pecsételő pont várja a kiránduló gyermekeket és családjaikat. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatparkja is népszerű helyszíne a Kajla programnak.  

Élménydús nap a szürkemarha gulyával a Simotai-legelőn

Június 1-én szerény létszámmal, de kiváló időben zajlott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által első alkalommal meghirdetett „Egy nap a szürkemarha gulyával” elnevezésű program, melynek helyszínéül a Kis-Sárréten található Simotai-legelő szolgált.

Szelíd óriások - Ne bántsuk az óriás tőrösdarazsakat!

A Körös-Maros Nemzeti Park védett, löszgyepes területein is egyre gyakrabban találkozhatunk a Magyarországon terjedőben lévő óriás tőrösdarazsakkal. Ezek a nagyméretű rovarok első ránézésre talán riasztónak tűnhetnek, de egyáltalán nem veszélyesek.

A kardoskúti Fehér-tó medrében már növekednek a sótűrő növények

A Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületén két szikes tómederben élnek a szélsőséges viszonyokhoz alkalmazkodott szárazság- és sótűrő növények. Az egyik a kardoskúti Fehér-tó, a másik pedig az Orosháza határában található Kis-Sóstó.

Cserebökényben az Ős-Maros medre mentén túráztunk

Kicsiny, de lelkes csapat indult útnak május 25-én, szombaton délután, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság „Cserebökényi csavargás - Túra az Ős-maros medre mentén” című szakvezetéses kirándulásán.

Hatalmas, virágzó pipacsmezők a Csanádi pusztákon

A Körös-Maros Nemzeti Park egész területén, így a Csanádi pusztákon is több olyan tevékenységet folytatunk, melyek célja, hogy az ősgyepekbe beékelődő, illetve azok peremén elhelyezkedő szántók visszagyepesedjenek.