Hírek, aktualitások

Tanyát építettünk a rovaroknak

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum felkérésére rovartanyák építésében nyújtottak szakmai segítséget a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

A növények szerelmese volt - Kertész Éva botanikusra emlékeztünk

November 3-án megemlékezésre hívta össze a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum mindazokat a kollégákat, pályatársakat, barátokat, akik tisztelettel kívántak adózni a közelmúltban elhunyt jeles botanikus, Kertész Éva élete és munkássága előtt.

Illatvarázs – A tárkony és a levendula gyógyhatásai

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának „Illatvarázs” gyógy- és fűszernövénykertjében található fajokat bemutató sorozatunkban ez alkalommal a tárkonyról és a levenduláról ejtünk szót.

A Körösvölgyi Állatpark állati egyéniségei

Miként az embereknél, úgy az állatoknál is felfedezhetünk jellegzetes egyéniség bélyegeket. A Körösvölgyi Állatpark lakóinál is akadnak bőven „karakter figurák.” 

Illatvarázs – A citromfű és a menta gyógyhatásai

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának „Illatvarázs” gyógy- és fűszernövény kertjében termesztett növények közül ezúttal a citromfüvet és a mentát mutatjuk be.

Sokoldalú gyógy- és fűszernövényeink: a rozmaring és a szurokfű  

Folytatjuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának „Illatvarázs” kertjében termesztett gyógy- és fűszernövények bemutatását. Ezúttal a rozmaringról és a szurokfűről tudhatnak meg hasznos információkat.